Първи Снимки. Залез в Равда и Несебър

Към края на лято 2008 купих първия ми DSLR фотоапарат. Не знаех нищо за фотография. Какви са тия цифри на обектива? Милиметри? Експозиция, ИСО, бленда, баланс на бялото… всичко това беше голяма мистрия. Не знаех нищо, но ми беше интересно да снимам. Преди това имах сапунерка olympus mju 300 и когато похарчих пари на canon 400d + обектив ef-s 18-55 II си мислех че веднага ще започна да правя стахотни кадри. Разбира се бях изненадан че не беше точно така.

Както и във всичко в живота, и пейзажната фотография изисква много време и опит. За най-първите ми снимки избрах морското село Равда и град Несебър. Снимах по залез без филтри. След първия опит разбрах че без статив няма как да направя дори малко интересни снимки, така че трябваше да си купя и първия статив.

Когато нямаш подходящи филтри, мислех че HDR може да помогне със снимки по залез. Реших че трябва да експериментирам с тази технология, и ето един от резултатите.

Но HDR помага рядко, добре че го разбрах бързо и след няколко опита вече не експериментирах с това.

Заповядайте в facebook групата ми, през която лесно ще можете да гледате най-новите ми снимки.

2 Comments

  1. Времето
    Posted януари 25, 2011 at 17:12 | Permalink

    Аууу, просто страхотни снимки!

  2. Posted февруари 9, 2017 at 08:16 | Permalink

    Excelentes preguntas que nunca tendr??n respuesta!Si se vienen por aqu?­ comprobar??n que en lo de mentiras, hipocres?­as y falta de trencparansia, les seguimos llevando la delantera!=(Un abrazo.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.