Боянски Водопад

В Природен Парк Витоша има три водопада: Боянския, Зверчето и Самоковището. В този фото-пътепис ще видите снимки от първите два. Един есенен следобед тръгнах по пътека от Бояна нагоре по Боянската Река, за да направя снимки на едноименния водопад с красиви есенни, жълти и оранжеви дърва до него.

Но освен главния 15-ти метров водопад, Боянската река има и няколко приятни водоскока и мини-водопада, сред които е и Зверчето, висок само 5 метра.

Боянският водопад в този вид през есента може да се види много рядко, обикновено в реката има значително по-малко вода, но след дъждове има условия за интересни снимки. Долната снимка имате възможност да видите на плакати на ПП Витоша по хижи и информационни центрове в парка.

Много пъти се връщах да снимам този водопад през различни сезони. През лято е значително по-скучен и не толква впечатляващ, но добро място за студен душ в юлските жеги.

През зима той се превръща в ледопад с големи висулки. През зима освен туристи, водопадът привлича интерес и от катерачи.

Заповядайте в facebook групата ми, през която лесно ще можете да гледате най-новите ми снимки.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.