Стара Планина. г.Карлово – х.Васил Левски – х.Рай – г.Калофер

Поради ремонт на ЖП линия през октомври и ноември нямах начин да пътувам за Стара Планина. Много исках да видя Козя Стена, х. Ехо, Вежен, Беклемето и други места на Централна Стара Планина, но ….

Но все пак в края на октомври реших да отида до Карлово с влак, през Пловдив. пътувах 3 часа и към 11 часа бях в Карлово.

десетина минути след Карлово вече има няколко малки водопада:

Пътеката почти през цялото време минава покрай Старата Река и Резерват Стара Река и през есентта е много красива:

пътеката минава през х. Хубавец:

и хижа Балкански Рози, на втората хижа имаше строителство на една нова хижа и ремонт на старата, от там пътеката вече минава предмино през гората и имаше само няколко интересни места за снимки

маршрут Карлово – х. Левски може да се мине и за 3 часа, но аз ходих 3:30, все пак имаше много интересни места за снимане, а и също така вадих статива за да снимам реката и водопадите с малко по дълга експозиция.

на половин час преди хижата срещнах хижарите и тръгнах със тях. те носиха храна и питие от Карлово сами, без коне. до хижата има само тази пътека и те трябва да носят всичко сами. хижата е доста приятна, беше топло но нямаше как да си заредя батерията на фотоапарата, а и нямаше gsm връзка. добре че батерията издържа до края на втория ден и успях да поснимам Райското пръскало.

всички снимки на Стара Планина, Резерват Стара Река и на Централен Балкан в photo.raskoll.com

тези снимки с карта в panoramio

One Comment

  1. prumbhala
    Posted октомври 10, 2009 at 08:29 | Permalink

    Страхотни снимки,магията на балкана през есента.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.