2 Морски Залеза, 1 Морски Изгрев

С новия обектив Tamron 17-50 f2.8 и 2 GND филтра на Hitech (3 stop soft, 2 stop hard) вече мога спокойно да снимам изгреви и залези без да се опитвам да правя HDR снимки които не ги обичам много. Долните снимки са първите ми опити с тези нови филтри, но и от тях се вижда колко те помагат в пейзажна фотография.
Този ден избрах един нос в Равда, на този нос има едно рибарско мини-село с много лодки и постройки, слязох надолу към морето и започнах да снимам. За съжеление дойдох късно и слънцето вече се скри задо облаци и хотел Емералд, но все пак снимах морето. Миналата година (през Септември) вече правих снимки на залези на този нос, но този път идвам с добра техника и необходимите филтри :)))

След Залез в Равда

залез, посока Емералд

и гледка към несебър и хотели SOL

и към Поморие, което не се виждаше този ден поради буря която се приближаваше от морето.

снимката е на 30 секунди

след тези снимки побързах да се прибирам, идваше голма буря с гръмотевици и градушка след която в Равда много коли останаха без прозорци…..

Изгрев в Несебър

сутрин отидох до един кей в Равда да снимам изгрев, избрах лошо място и нямах много избор как да снимам, но все пак съм доволен от тази вертикална снимка с добре експонирана долна част и малко тъмно горната. хоризонтална версия на тази сника не се получи добре, не успях да наглася правино филтрите преди да се появи слънцето

на тази снимка сложих и софт и хард филтр, и небето е доста тъмно, но със силното слънце нямаше как да снимама по друг начин. може би един reverse gnd ще е добър в такива ситуации, но аз го нямам.

и снимки от плажа на хотел SOL с гледка към Созопол

и последна снимка от този изгрев

следващия път ще трябва да се събудя по-рано и ще потърся по-добро място за снимки

Залез в Равда, Ден Втори

реших да се върна към Нос Равда и да снимам от един малък плаж с интересни камъни.
снимките са правени по време и след залез, ама в друга посока :)

снимах на ф16, повечето са направени само с 2 stop hard GND.
този малък плаж се намира под нос за който вече писах и по залез вече беше цял в сянка.
камъни на този плаж дават много възможности за интересни композиции и съм изненадан че преди не съм виждал снимки от това място.

след това място тръгнах малко по-нагоре, пак по камъни към едно място с добра гледка към Източна Стара Планина и Несебър, от тук снимки на изгрев ще станат много добри и ще се постарая някой ден да се събудя по-рано и да дойда тук пак.

вече беше доста тъмно и снимах на 30 секунди

пак Хотел SOL

отдавна се опитвам да направя доби нощни снимки с няколко минути експозиция, ама автофокус не работи през нощта, а и аз не мога ръчно да фокусирам когато е тъмно. този вечер пак се опитах да снимам Поморие на 2-3 минути, ама снимките пак са извън фокус.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.