2 Залеза. Нос Лахна и Нос Форос

След 2 двудневни планински разходки вече не ми се ходеше пак по планината и реших че ще отида в Пирин и към Рибните Езера на Рила през края на август. Така че през първите дни на август пак снимах морето. На втори август отидох до нос Лахна който се намира между Поморие и кв.Сарафово на Бургас. А на трети август снимах залез на нос Форос който се намира северно от кв.Крайморие на Бургас и от който има хубава гледка към Бургаския Порт.

Нос Лахна

Намерих един черен път и по него стигнах близо до морето. Паркирах колата до някаква кула и слязох към плажа и тръгах по него към самия нос.

На едно място открих пореден бункер, този обече е крив и пада в морето, след няколко години със сигурност ще падне целия.

Тряваше да се кача на високо тъй като нямаше как да мина по плажа.

Не разбрах къде точно се намира най източната част, тоест къде се намира самия нос, има няколко места които се издават към морето…

Докато се катерих изпуснах залеза и вече мислих че няма да направя добри снимки този ден, но все пак слязох надолу към един малък плаж където имаше само едно място с водорасли и камъни. Това място и снимах.

тази снимка в портфолио: http://best.raskoll.com/main.php?g2_itemId=435

Обърнах статива и в друга посока, но горната част на носа е прекалено тъмна и не успях да я оправя.

Нос Форос.

След фотосесия на нос Лахна на следващия ден реших да отида до едно място което отдавна исках да посетя – кв.Крайморие, и по-точно залив Форос и нос Форос.

От носа тръгнах към рибарското селище и търсих интересни композиции.

Този ден слънцето се скри зад облаци и небето не беше толково червено като миналия ден, но все пак успях да направя интересни снимки през първите 20 минути след залеза.

тази снимка в портфолио: http://best.raskoll.com/main.php?g2_itemId=441

Повечето от тях са с гледка към Бургаския Порт. Без да стигам до рибарското селище реших да се връщам към едно място точно под носа където имаше много камъни в морето.

Долните две снимки са най-добрите от този ден и са качени в портфолиото ми:

тази снимка в портфолио: http://best.raskoll.com/main.php?g2_itemId=443

тази снимка в портфолио: http://best.raskoll.com/main.php?g2_itemId=450

И последна снимка на 50мм

След нос Форос в посока Черноморец има няколко носа на които също би било интересно да поснимам залези, но като гледам в google earth на единия има порт, а още един (като прочетох някъде в интернет) е зает от воените….

Post a Comment

Your email is never published nor shared.