16ти и 17ти Септември

През лято слънцето изгрява много рано и така и не снимах изгрев на Бургаския плаж, през септември изгревът е някъде към 7, така че трябва да се събуждам към 5.30-6.00 което вече е нормално.

16ти Септември

Така че на 16ти септември реших да отида до село Железница и да снимам изгрев на 2 км от селото в посока Черни Връх, на тази пътека има едно открито място с интересни композиции. Исках, обаче закъснях. В Железница бях към 6.30 и хоризонтът вече беше красиво червен и разбрах че ако тръгна към избраното място, ще испусна красивите моменти. Така че реших да търся други места които да са по-близо. С две думи, нищо не снимах тоя ден. Не успях да намеря интересни места и след като слънцето изгря реших да отида до село Плана за да видя дали там има интересни места за някой друг изгрев.
По пътя срещнах сърни, и снимах село от една махала.

Тъй като не успях да направя снимки сутринта реших поне да снимам залез, избрах едно доста неоригинално място – Копитото… и закъснях и там ))) Но това вече беше поради Софийския трафик.
Но все пак, снимах нощна София


Портфолио: Life

горната снимка е на 50 секунди, а долната е на 210

а следваща вече е на 600 секунди, и звездите се превърнаха в линии


Портфолио: 600 Seconds

17ти Септември

Тази сутрин се събудих към 5.30, и след десетина минути вече бях на път към Железница. Реших да не импровизирам и да тръгна директно към мястото което избрах. Като излязох от колата, още беше тъмно, така че бях сигурен че няма да испусна изгрев този ден.
При залез, с всяка следваща снимка цветовете стават все по-наситени и интересни, при изгрев, разбира се, е обратното.


Портфолио: Sky on Fire

Все пак закъснях с 5-7 минути и не успях да снимам най-интересни моменти на изгрева, но все пак съм много доволен от този ден. А тази фото-разходка се превърна в една от най-любимите ми. Тъй като много харесвам снимките които направих този ден, доста от тях са качени в Портфолио

За да не испусна нито минута бягах като луд и търсих интересни композиции


Портфолио: Bloody Sunrise

Портфолио: September Sunrise

Не успях да стигна до едно много красиво (и много често снимано) дърво което се вижда от пътеката Железница- Черни Връх преди да се появи слънцето.

Портфолио: Hello, September

2та ми стари филтъра вече не помагаха, така че сложих 3 филтъра, 2 софта по 3 стопа (3 stop soft graduated natural density filters) (купих един нов на Кокин) и 1 хард на 2 стопа (2 stop hard graduated natural density filter) + имах и поларизационен филтър, така че с 4 филтъра, разбира се че имах flare. Но все пак харесвам снимката.


Портфолио: Day Break

Портфолио: One Day in September

След това влязох в гората, за да снимам слънчеви лъчи там, но беше облачно, така че това не се получи. Същия ден планирах да снимам залез на някой язовир близо до София, но времето не бе подходящо. Ще видим дали днес, петък 18ти Септември ще е подходящ )))

4 Comments

 1. Пламен
  Posted септември 18, 2009 at 11:29 | Permalink

  Супер са станали! Поздрави!

 2. Iva
  Posted септември 19, 2009 at 08:41 | Permalink

  Красиви снимки, наистина. Успех в улавянето на изгреви и залези!

 3. ани
  Posted декември 16, 2009 at 15:36 | Permalink

  Браво!!!!!!!! Радвам се, че има такива ентусиасти като теб. По пътеписите ти разбирам, че или имаш достатъчно време за да можеш да се насладиш на изгревите и залезите или че снимките са правени през отпуските ти. Само мога да ти завидя, за възможността да удовлетворяваш желанията си и да се наслаждаваш едновременно на миговете, които си заснел а и на прекрасната природа, която имаме. Благодаря ти за прекараните мигове в сайта ти. Продължавай със същия ентусиазъм, късмет и още хиляди прекрасни заснети мигове. Всичките ти книмки са прекрасни, дано ги видят повече българи и успеят да съхранят българското, да запазим природата си чиста поне от сметта, за да можем да и се наслаждаваме. Успехи!!!!

 4. Posted юли 5, 2010 at 20:37 | Permalink

  Хубави снимки! толкова трудно се става за посрещане на слънцето, а е красиво!!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared.