Зимен Изгрев в Поморие

Вдъхновен от малкото рибарско селище в Равда, посрещнах 1ри Декември 2009 в Поморие, където също има една малка рибарска пристан. Но цветовете бяха толкова наситени, че не успях да оправя баланс на бялото в снимките… продължих да снимам на плажовете на Поморие.

Докато аз снимах, поморийските рибари тръгваха на риболов. Една след друга, лодките отиваха в морето, и за десетина минути половин порт стана празен.

При повечето изгреви по това време вече е трудно да снимаш, но не и този ден. Сега започна най-доброто време.

Златните цветове превръщат и най-обикновената снимка в интересна фотография. Не се вярва че такъв топъл и спокоен изгрев се получи на 1ри девември, повече прилича на средата на лято. Доволен от красивия изгрев, тръгнах към старите къщи които също исках да снимам докато имаше интересни цветове, но на път забелязах една жена, която гледаше изгрев и със своето присътстиве направи една класическа композиция.

Заповядайте в facebook групата ми, през която лесно ще можете да гледате най-новите ми снимки.

5 Comments

 1. Krasi Petrov/apollo
  Posted декември 18, 2009 at 16:32 | Permalink

  Наистина започвам да се обърквам кой от вас двамата с Евгени Динев е първи, втори в идеите и местата за фотографиране, което не пречи снимките да са хубави разрбира се!!!:-)

 2. Posted декември 18, 2009 at 16:57 | Permalink

  Krasi Petrov/apollo,

   Ами трудно е да намериш места край Бургас където той не е снимал 😉 Но все пак успявам ))) Бургаския мостик, разбира се, той е снимал не веднъж, а пък останалите места на изгреви от тази серия (25.11.09 – 01.12.09) са само мои )))

 3. krasi
  Posted декември 19, 2009 at 00:20 | Permalink

  много хубави снимки поздравявам те

 4. dp
  Posted януари 8, 2010 at 09:30 | Permalink

  този кръст на снимката не е „Символ“ на Поморие, и не знам защо сте решили така..

 5. Petia
  Posted февруари 15, 2011 at 22:52 | Permalink

  Снимките и пезайзажите са очарователни,толкова красиви и възхитителни,направо немога да повярвам,че това е в България.Поздравления на фотографа

Post a Comment

Your email is never published nor shared.