Старо Гробище и Познати Места

Един пролетен ден реших да снимам залез някъде в зелени полета до Каблешково по пътя към Айтос. Карах, карах, и към 18.00 (точно по време на залеза) бях в Айтос… средата на март е рано за пролетни пейзажи. Тогава се сетих за село Малка Поляна и старото гробище дето има до него. Знам за това село от фотописа на Евгени Динев и никъде в интернет не намерих други снимки или информация за това гробище (освен тази). Поне като търсих „село Малка Поляна“…

Макар че се намира в метри от няколко къщи, гробище е много мръсно и по всичко се личи че не се поддържа от години. За всяка снимка трябваше да изхвърля празни бутилки и друг боклук.

Може би било доста по-подходящо облачно-дъждово време, все пак красиви червени облаци не са най-добри за снимки на гробище.

Няколко дена преди да посетя Малка Поляна прекарах пореден залез до Равда, където един крокодил излезе за малко от водата за да позира за снимка.

С тези снимки май вече не остават места от Бургас до Несебър които да не съм снимал…трябва да обикалям повече…

За сега Ахтопол, Варвара и Синеморец са сред приоритети …)))

3 Comments

 1. Posted март 31, 2010 at 15:04 | Permalink

  Приятни снимки отново :) Чудя се как биха стояли тези кръстове нощно време, но не съм сигурен, че ми стиска да пробвам нощна фотография на такова място…

 2. Posted април 4, 2010 at 15:22 | Permalink

  Христо,

  Да, аз планирах да остана там и да снимам, но не останах не само защото нощ на гробище не е много приятно, но и защото в няколко метра се намират няколко къщи и светлината от тях щеше да развали нощни снимки….

 3. BateBorko
  Posted август 12, 2010 at 13:14 | Permalink

  Хубави са картинките от морето!
  Мераклия си!

Post a Comment

Your email is never published nor shared.