Обзор

След един неуспешен опит в търсенето на северния портал на недовършения ЖП проект Бургас – Варна (за южния вход писах тук миналата година) по залез бях до град Обзор. Не знаех дали наоколо има интересни места за снимане, така че хванах някакъв път малко след града и се оказах до постройки от стария пионерски лагер „Чавдар“. До него има нов хотел The Cliff и от вървят стълби надолу към плажа и по стил напомнят някаква малка еко-пътека, тъй като за да стигна плажа ми трябваха някъде 10 минути. Стръмна пътека, и денивелация е поне 30-50 метра )))

Оказах се на плажа точно по залез и първо започнах да снимам камъни и пясък, но след пет минути забелязах и камъни, покрити с водорасли. Това беше един страхотен подарък за мен.

Тъй като бях по обувки, в които трябваше да карам обратно в Несебър, реших да не влизам с тях в морето и ги махнах.

Сигурно няма смисъл да казвам колко хлъзгаво беше да ходя по тия камъни. Дъното също беше покрито с тях, като и с водорасли.

За всяка снимка ми трябваше наистина доста време за да наглася статива.

В обратна посока от залеза също имаше интеренси композиции, но са били нищо в сравнение с камъните с водорасли.

За мен това наистина беше най-интересната „фотосесия“ от тази година. Обикновено не обичам вертикални снимки (освен при водопади), но тук беше трудно да не снимам и вертикално.


Kiwi

А пък следващите две снимки са сред абсолютно най-любимите ми от всичко време като снимам (12 месеца с градиентни филтри).


Summer Seaweed


June Evening

След като снимах всеки камък по сто пъти тръгнах в посока на къмпинг „Чайка“, но тук вече започна един плаж и интересни места липсваха.

Завърнах се обратно към „екопътеката“ и по нея обратно към колата. Стълбата върви през гора, и преди този ден никога не съм виждал толково много светулки на едно място в България, дори и не знаех че ги има по Българскто Черноморие. Бяха навсякъде и сякаш бях в една от сцените на Аватар.

Още снимки от този ден: Залез в Обзор

6 Comments

 1. Posted юни 21, 2010 at 18:15 | Permalink

  Страхотен залез си уцелил, жестоки снимки! И трите от портфолиото са много готини с тези червени, сини и зелени цветове :)

 2. Posted юни 23, 2010 at 10:18 | Permalink

  мерси)))

 3. Posted юли 6, 2010 at 20:37 | Permalink

  Разкошни снимки!!
  Като приказка са!

 4. ANGELINA
  Posted октомври 25, 2010 at 22:18 | Permalink

  YNIKALNI SNIMKI……..AZ SAM OT OBZOR….NO NE SAM GI VIDIALA….BLAGODARIA 4E MI OTVORI O4ITE….

 5. Yodi
  Posted август 9, 2011 at 13:01 | Permalink

  bravo ! spektakalq fj chudesni snimki „nahodki“

 6. Posted февруари 9, 2017 at 08:01 | Permalink

  Gilla! Bra present! ?„lskar staden. Finns n??gra tips p?? min blogg i NYaontegkri-. Missa absolut inte att ?¤ta massor av cupcakes p?? Magnolia bakery!

Post a Comment

Your email is never published nor shared.