Залив Форос

От фотографска гледна точка, юни беше един успешен месец за мен. Обиколих доста интересни места по черноморието, за повечето от които все още и не писах тук, но ще пиша през следващите седмици. Беше добър, тъй като направих добри снимки, но за съжаление добрия ми приятел канон 400д направи последните си снимки вчера вечер… последните, тъй като падна на скала, удари тялото и главата (токината) и преди да реагирам вече се оказа в локва с морска вода…. За сега не знам дали е в кома или вече трябва да се сбогувам с него, но нови снимки, които той направи през юни ще се качват тук още поне един месец.

Днес пускам няколко снимки от най-дългя ден, 22 юни, от познатия залив Форос край Бургас.

Вече снимах тук през август 2009 и направих една от по-интересните ми снимки от миналата година: Port of Burgas.

Този път залезът се оказа от безцветните, а над Черноморец имаше красиви дъждовни облаци които едва успях да хвана на снимка, които и предлагама като тапет за десктоп:

Wallpaper: Foros Bay 1600 x 1033 px

Ако искате да видите някои от по-новите ми снимки, преди да съм писал за тях в блога, разгледайте галериите ми във flickr, panoramio, photosight и фото-форум, където са качени някои от тях.

5 Comments

 1. Posted юни 29, 2010 at 22:33 | Permalink

  Първата е супер.
  Съжалявам за апарата, моят преди месеци почти чисто нов го изтървах отворен (без обектив) в снега и за момент щях да получа инфаркт. Половин час чистих сняг от огледалото и механизмите, но проработи.
  Дано се оправи и твоя :)

 2. Posted юли 1, 2010 at 10:25 | Permalink

  Напоследък все стават екшъни с тея фотоапарати,но има едно хубаво нещо в това – обикновено собственика си го сменя с по-хубав.:)Горе главата….

 3. Posted юли 1, 2010 at 10:36 | Permalink

  май ще го сменям с 40д от базара на фотофорум… това никак не е ъпгрейд, но поне да имам нещо ))) 40д е 400д в по-голямо тяло))

 4. Posted юли 1, 2010 at 11:26 | Permalink

  Абе не баш…матрицата може да е същата,но меренето и фокуса са съвсем други.Да не говориме за ергономията,визьора и други неща.Ако си решил да минаваш на фулл фрейм почакай да видищ моето тестче на Дс с/у 50D.Най-добре е да си вземеш от старото 5Д за сега,бая им паднаха цените,но е много голяма набутвация с обективите – трябва да се ръсиш по 1-2 бона за Lка.Тези обективи,които имаш сега са много добри и за да постигнеш същата рязкост на голяма матрица е много скъпо.

 5. Posted юли 1, 2010 at 11:45 | Permalink

  Основната причина да не минавам на фулфрейм за сега са точно обективите. Поради токината доста се свикнах с ултрашироко, така че ще ми трябва 17-40 за 5д, но и 24-105 също е необходим, тъй като широкия понякога е … прекалено широк))) А това са доста пари….
  Така че за сега ще си взема 40д, а там ще видим. Ако пуснат 5д мк3 цените на мк2 ще паднат )) хехе…
  Получих няколко оферти в базара, сега трябва да си избера една )))
  Аз никога не планирах да сменям 400д с нищо освен фулфрейм, но тъй като го преебах, трябва пак да взема кропка, поне за сега

Post a Comment

Your email is never published nor shared.