Съботен Wallpaper


Цял ден без интернет и ток, така обикновено прекарвам време на разходка в планина, но не и в града. Но сега по черноморието от Бургас до Варна над 160 000 хора са без ток, и аз съм един от тях. Е почти без ток, сега сме на диета, час има, час няма, пускат го на зони. През нощта гледах към Поморие, което свети, – и бам, целия град изчезна – спряха ток. Добре че в фоточантата ми вингаи нося и любимия челник. Но лично за мен е интересно, но за собственици на ресторанти и хотели ситуациата е тъжна…

По залез, като карах през Равда към Новия Несебър, видях какъв красив залез ще има. Добре че имах техниката ми със мен, така че спрях на познатия кей в новия квартал на Несебър – Аурелия. Някои грешно го смятат за част от Равда, но не е така. По-добре щеше да бъде да отида към нос Акротирия, но прецених, че няма да успея да стигна до него навреме, така че снимах на първо удобно място.

Паркирах, нагласих филтри, направих снимката. Първо сгреших и снимах на ИСО 1000, но бързо се сетих и оправих грешката със тази снимка. Повече и не снимах. Да, такъв залез заслужава по-добро място, но все пак смятам снимката за доста интересна.

Снимана е с 2 градиентни филтъра (1-stop hard GND + 3 stop soft GND), нагласих баланса на бялото с Kelvin white balance още като снимах, така че дори не трябваше да се мъча с баланса вкъщи.

Wallpaper: Aurelia 1600 x 1067 px

Ползването на снимката е разрешено само за некомерсиални цели. Ако се интересувате от нея за комерсиални цели, използвайте формата за контакт.

One Comment

  1. Дамски парфюми
    Posted август 5, 2010 at 20:01 | Permalink

    Много добра снимка, харесва ми също така обработката и по точно топлината и дълбочината на цветовете.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.