Емералд

Понякога имам дилема дали да пунса нещо тук просто поради причината че искам да напиша нещо ново в блога, но пък снимките не са от най-интересните, или да не пиша нищо. Тази тема е от този тип, снимки стояха на компютъра от 6ти юни, а пък само сега ги публикувам.

Снимани са от малък кей в Равда с гледка към Поморие в една посока и хотел Емералд в друга. Доста пъти съм снимал тук, дори точно на тия места направих и най-първите ми снимки с вече несъществуващия 400д през септември 2008… тогава не знаех какво са градиентни филтри, какво е ИСО, бленда, снимах почти с автоматични настройки, кривия хоризонт не ме ядосваше и, като се казва в България „кефих се“ на всяка снимка….сега вече от 50-60 кадъра едва избирам 2-3…. и честно казано като гледам тия старите снимки ги харесвам повече от тези новите 3 )))….

 • Дата: 06ти Юни 2010
 • Техника: фотоапарат canon 400d, обектив tokina 11-16 и неутрално градиентни филтри на Hitech (2 stop & 3 stop soft GND), статив
 • Снимано в RAW формат
 • Обработка: оправяне на кривия хоризонт
 • One Comment

  1. Posted август 16, 2010 at 19:51 | Permalink

   Познато усещане е тази носталгия по старите снимки. И аз винаги съм се чудел защо някои от старите ми харесват много повече и си го обяснявам с факта, че просто удоволствието от снимането тогава, при първите стъпки във фотографията, е било много по-голямо и необременявано от разни тревоги относно бленда, чувствителност, аберации, дисторзии и т.н. :)

  Post a Comment

  Your email is never published nor shared.