Le Crabe

Разбира се бих могъл да напиша „и точно като нагласих филтри и статива, един малък рак излезе от морето, застана на камъка и позира за кадъра“, но това ще е лъжа, тъй като животното на горната снимка е мъртво и го намерих до камъка на който го сложих специално за снимка.

Снимах го вчера, десети септември, по време на един залез, който чаках 2 години. Снимал съм куп залези и изгреви, но пък подобни се случват само при промяна на времето, когато безбройно количество малки облаци пътуват с висока скорост и създават страхотни условия за снимки като през деня, така и по залез.

В идеална ситуация всеки облак трябваше да стане леко червен няколко минути преди и след залеза, а аз трябваше да ги снимам на дълга експозиция за да хвана тяхното движение, но тази красива гледка я наблюдвавах от кола, тъй като много късно се сетих да отида да снимам. Ех….

Стигнах до любимия ми нос Акротирия, който през септември изглежда много по-различно от февруари, и макар че закъснях, направих една снимка, която лично аз много харесвам, а това винаги е най-важното )))

Le Crabe в Портфолио

60 sec @ f19, 3-stop soft GND

плюсове:

1) цветовете (K 10 000 + color tone – 3)

2) движението на облаци

3) рак на ПП.

минуси:

1) така и не успях да оправя хоризонта като исках

2) крабът не се личи добре поради тъмния камък, на който го сложих.

Velbon Sherpa 435R

Сеге е време и да напиша за новия ми статив Velbon Sherpa 435, който, макар че не е от тяхната страхотна GEO серия, справя се идеално и улеснява снимане на морски пейзажи, когато за нагласяне на краката на статива трябва повече време, от колкото за снимка. С новия 435 се справям бързо и мога да снимам от само 20 см, за това мечтаех от давна ))) Всички предимства на статива могат да се видят в това видео: youtube.com

За сравнение, за 2те години с 400д съм ползвал и съм счупил 2 Velbon’a cx444 )))

2 Comments

  1. Posted септември 10, 2010 at 14:29 | Permalink

    Добре се е получило с рака, нищо, че е мъртъв.
    Иначе ти завиждам за краката на статива и това, че се отварят с щипки. Моят е с нещо, като винтове и е супер досадно, по някога ме побърква.

  2. Posted септември 10, 2010 at 14:42 | Permalink

    ами аз 2 години се мъчих с моите и реших че за 5дмк2 вече трябва добър статив )))

Post a Comment

Your email is never published nor shared.