Воден Булевард

До сега не съм писал специално за конкурси/изложби, в които съм участвал (предимно защото нищо не съм печелил), но все пак има една страница, където написах за няколко „публикации„.

Сега реших да направя нова тема, защото изложбата на конкурса „София с обич за водата“ сега се провежда на моста до НДК (24.09. – 09.10), а не в някакъв мол или малка галерия. За конкурса можете да прочетете на страницата zavodata.com (днес антивирусната ми прогарама съобщава за вирус на сайта, така че внимавайте), а аз само ще напиша за това, с каква снимка участвам и какви харесах.

Никога не знаеш с какви снимки да участваш в конкурса. Обикновено качвам това, което харесвам аз – пейзажи, снимани по изгрев/залез. Но тези снимки са специфични и за нефотографи винаги изглеждат „фотошопени“ и т.н., а кой знае кой е в журито. За този конкурс качих различни снимки, най-прости на водопади и реки, но плюс към това и няколко морски залеза. Снимките трябваше да са на водна тема и има 5-8 категории като „вода и природа“, „вода и градът“ и т.н. Най-последна качих тази снимка, която виждате отгоре, неочаквано за мен тя беше избрана за изложбата. Тя е от красивия залез в Обзор. Не е най-добрата от този ден, но все пак е интересна (не обичам да пускам най-добрите за конкусри, където трябва да споделям правата върху снимките).

За изложбата бяха избрани 40 снимки от журито и още 10 от онлайн гласуване (всеки знае как става гласуване в подобни случаи).

Докато разгледах снимките реших да снимам и тези, които харесах.

Има всякакви кадри, и градски пейзажи (на фонтани), и макро и на животни. Аз пък харесах само пейзажите.

Тази снимка познавам от някъде и 100% си спомням че изглеждаше по-добре на сайта, където я видях преди. Тук стои по-различно и доста прегоряло в горната част (поради слънцето, но все пак…).

Освен номинираните снимки, в изложбата има и няколко творби на българския фотограф Александр Иванов (сайтът му не работи). В конкуса участва и един друг А.Иванов, горната снимка е негова.

На моста продават всякакви дребни неща, свързани с конкурса като календари, магнити и албуми със снимки от изложбата. Аз си взех магнит със снимката ми …. за 3 лева %)))

One Comment

  1. Posted септември 30, 2010 at 21:40 | Permalink

    За съжаление аз пострадах. Все пак реших да им видя сайта и до там. Сядам сега да преинсталирам. Добре, че имам алтернативен комп…Внимавайте колеги, не им отваряйте сайта.
    Иначе специални поздрави за Павел. Това са приятни постижения, които желая на всеки 😉

Post a Comment

Your email is never published nor shared.