Антонски Водопад

Добре че винаги пътувам към морето по магистрала Тракия, а не по предбалканския път. Тъй като ако избирах него щяха да ми трябват няколко дена за да стигна от София до Бургас. А причината е в куп интересни места, които има по пътя. Едно от тях е Антонския Водопад, или Водопад „Антон“, който се намира край село…. хм… Антон %)

За разлика от повечето водопади, към които трябва да извървиш поне малко през гора, този се намира точно на пътя. Като го снимах се стараех сянката на мантинела да не влиза в кадъра %) Това вече е със сигурност най-леснодостъпния водопад в България.

Край пътя, на няколко стотин метра преди водопада, има стар изоставен ресторант, който напомня за времето, когато хора не бързаха толково, пътувайки от точка А до Б.

А в няколко метра и още една река с водохващане или някаква пободна постройка, край която има и изкуствен водоскок.

Водопадът не е лесен за снимане тъй като между него и пътя има само един метр. Така че единствения вариант да го хвана целия хоризонтално и с нормална композиция (без мантинелата в кадъра) беше да сложа стаива на минимална височина. Добре чи имам live view, за да видя какво снимам от такива ниски позиции и не трябва да лягам във вода…

Макар че обикновено за снимки на водопади е необходимо облачно време, за този водопад и слънчево време беше подходящо. Много рядко случайно снимам нещо в подходящия момент. Този водопад е такъв случай. Минавах край него в най-доброто възможно време. Интересно ми е как изглежда през пролетта, и дали тогава водата пръска по пътя :))

Още снимки от Водопада Антон : 11 бр.

Ако харесахте тези снимки, може би ще ви бъде интересно да разгледате и:

Водопад „Момин Скок“ (с. Емен) и „Кая Бунар“ (с.Хотница)

Етрополски Водопад „Варовитец“

Овчарченски Водопад „Горица“

Снимки и информация за голямо количество Българските Водопади:

http://photo.raskoll.com/blog/water/logo.jpg

3 Comments

 1. Posted октомври 12, 2010 at 20:56 | Permalink

  Хехе, няколко пъти съм минавал покрай този, даже съм спирал и никога не съм го снимал. Нещо фактът, че е точно там до пътя ме спъва :(

  Справил си се страхотно все пак 😉

 2. Posted октомври 12, 2010 at 21:36 | Permalink

  Кой знае, може би след 30 години ще има път край някой водопад до който сега ходим пеша 1-2 часа )))
  Иначе си прав, това че е на пътя някак си го прави… не точно водопад :).
  Пътувах към Сувчарското Пръскало, по-късно ще напиша и за него, но там беше трудно за снимане поради слънцето (макар че прогноза беше точно за дъждовно време).

 3. rashev
  Posted август 4, 2011 at 11:37 | Permalink

  Сувачарското също се хваща трудно, защото има в близост дървета, пък си е височък и иска дистанция. Когато има много вода, както преди 2 месеца, долу не може да се стои – на много метри е мъгла и пръски!

Post a Comment

Your email is never published nor shared.