Пролетни Ниви


Пътувайки край Стара Загора и Чирпан постоянно гледах наоколко и мислих къде да спра и да снимам красиви пролетни ниви и поля. След като видях няколко прекалено красиви жълти ниви с рапица реших да излезна от магистралата при първа възможност. Това се оказа изходът за Чирпан, от който стигнах до близките села като Изворово, Спасово и Рупките.

Почва по равнините край тези села изненадва с най-различни оттенъци на кафяв цвят.

След като открих тези страхотни ниви край Изворово започнах да тичам като луд, за да намеря по-високо открито място от което да снимам.

След като приключих със снимките и погленах часовника, оказа се че прекарах цели два часа и половина край селото, снимайки кафявата почва, трактори и самотни дърва, сякаш създадени за фотография.

Всяка нива/поле е отделено от друго с бодливи храстове и дървета, така че като преминавах от едно поле към друго се чуствах все едно незаконно преминавам държавната границата.

Беше жега, така че тръгнах само по фланелка, за което съжалявах още в първите храстове. Но желанието да направя снимки, за които мечтаех от доста години беше силно и дори няколко кърлежа, които видях по дънките ми не ми спряха.

Като подарък времето беше динамично и имах възможност за игра със сянки.

За някои снимки чаках по десетина минути за да уцеля подходяща светлина и облаци.

Приятно е да намираш случайно подобни красиви места.

Този ден имаше смисъл да имам телеобектив, който през повечето време само стои в раницата без да го пипам.

Тъй като основния цвят на тези снимки е кафяв, реших да не качвам снимки от жълта рапица, зелена лавандула и други, ако ви е интересно, можете да видите някои от тях в панорамио, може би ще ги пусна тук отделно.
ПС. Резервирам нивата с лавандула за юни ))

4 Comments

 1. Posted май 3, 2011 at 19:42 | Permalink

  Много красота събрана в няколко снимки. Добре свършена работа и за наша радост споделена…

  Много разпускащо е да видиш „цветни“ снимки в сивото ежадневие!

 2. Ivan
  Posted май 11, 2011 at 20:24 | Permalink

  Супер!

 3. Dori
  Posted юли 25, 2011 at 13:17 | Permalink

  Страхотни снимки! Препоръчвам ти да се върнеш и да снимаш тези ниви отново есента, малко преди да приберат реколтата. Невероятни са :))

 4. Posted юни 25, 2016 at 17:05 | Permalink

  Well, in his genre (I’m assuming some sort of blast-beat metal), it’s pretty much required. Rudiments, evenness, and speed pretty much trump finesse and flavor there. Th;81#t2&7as why so many metal drummers have big kits, it’s to make up for what they are?»? pretty much obligated to lack.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.