Силистар

Вулканическите скали и малките заливчета между Синеморец и Резово са рай за морски пейзажисти. Едно от тези места са скалите край Пещерата на Гълъбите, които са със сиугрност едни от най-впечатляващите крайбрежни скали, които съм виждал в България.

Макар че на пръв поглед достъп до морето от тук изглежда нереален, оказа се че има начин да се стигне надолу без да се чупят техниката и краката. Слизането си струва, тъй като от тук мястото изглежда още по-странно и усещането е че си на друга планета. Това може да звучи банално, но наистина не се сещам за друго място където да се чувствах така.

Освен вискоите скали, които губят мащаба си на снимките, тук се намират и няколко интересни вулканически формирования, които се виждат на долната снимка и които са високи 2-3 метра.

Видеото дава малко по-добра представа за мястото.

Докато снимах край морето и катерих хлъзгавите скали, изпуснах подходящо време за снимки, които планирах да наравя отгоре. Друг път. ЗМ Силистар заслужава още посещения, най-вече с палатка за снимки по изгрев край по-труднодостъпните места.

3 Comments

 1. Posted май 17, 2011 at 20:38 | Permalink

  Чудно!

 2. Мая
  Posted май 26, 2011 at 10:59 | Permalink

  Човече, попаднах тук съвсем случайно, докато търсех инфо за Кладница и района наоколо. Зарязах си работата, докато разгледам всичко /някои неща – по много пъти/…имаш невероятен усет за местата. И талант. Браво. А аз съм заклещена на едно бюро и ти завиждам :)

 3. Posted май 27, 2011 at 23:36 | Permalink

  Мая,

  мерси) подпиши се на rss)) Редовно качвам нови снимки))

Post a Comment

Your email is never published nor shared.