Поморийско Езеро

Поморийското Езеро е Защитена Местност, която се намира между градове Ахелой и Поморие. През езерото минава Виа Понтика – въздушна магистрала на мигриращи птици, а в южната му част се намират Солниците на Поморие. Един топъл ноемврийски ден се оказах край Музея на Солта, където имах късмет да снимам този невероятен залез.

Такива красиви залези са рядкост, нямаше вятър, и езерото се превърна в огледало.

В Ромския квартал на Поморие запалиха огнище, което допълни пейзажа.

Но за да направя любимата ми снимка от този ден, трябваше да изчакам 25 минути след като слънцето се скри, а жителите на Поморие пуснаха светлините в къщите си.

Показах ви един красив залез от ЗМ Поморийско Езеро (повече снимки от който се намират в picasa), а сега искам да ви покажа какво се случи с второто Поморийско езеро през последните 7 години. Това езеро се намираше на юг от голямото, и беше осушено и превърнато в нов квартал, с апартамент-хотели и една мръсна локва в центъра.

Не знам как точно това езеро изглеждаше преди, намерих статии, в които пише че е било мръсно и че премахването му е празник за Поморие. Едва ли е така, но интересно е как през google earth могат да се следят подобни промени.

Заповядайте в facebook групата ми, през която лесно ще можете да гледате най-новите ми снимки.

2 Comments

  1. Posted декември 5, 2011 at 12:33 | Permalink

    Страхотен залез, браво :)

  2. Posted декември 7, 2011 at 23:04 | Permalink

    Прекрасни снимки! Много ми харесаха :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared.