Един Есенен Ден в Средна Гора

Една есенна събота реших да направя обиколка из Родопските села край Велинград, но като често се случва, когато карах, промених плановете ми и вместо да отида на юг, тръгнах на север – през Средна Гора към Копривщица.

Обиколих язовири и села в Средна Гора, без да успея да намеря красива есен. Следобед, някъде край Панагюрище попаднах на този пожар. Слънчеви лъчи направиха мястото интересно за няколко снимки.

Това беше един странен ден, много рядко отивам някъде без да знам къде да снимам, без да имам план и да прекарвам по-голямата част на деня в кола.

Спирах край реки, за да намеря интересни водопади, но видях само този водоскок.

В Копрившица вече беше късна есен с голи дървета, така че побързах към язовир Душанци, където все още имаше малко красива есен.

А точно край язовирната стена намерих и това „малко парче“ есен. Това място е в сянка през по-голямата част на деня, и по тази причина дървета тук запазиха красивите цветове. А точно по залез, с последната светлина на деня, гората стана максимално красива. Ако не тази снимка, щях да съм много ядосан от този ден.

От язовира има чудесна гледка към билото на Стара Планина, което по залез стана леко червено.

Не исках да харча този залез на язовира, където нямаше много места за снимки и побързах обратно към село Душанци, край което видях бали сено.

Докато стигнах до най-фотогеничните бали, билото на Стара Планина загуби красивия червен цвят.

През следващите дни компенсирах този странен ден на обикаляне в кола с няколко Старопланински еднодневни разходки без фотоапарат.

Заповядайте в facebook групата ми, през която лесно ще можете да гледате най-новите ми снимки.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.