Бяла Витоша

Когато магистралите са блокирани, по други пътища има много сняг, а селата са без ток – плановете за интересни зимни приключения в Стара Планина, Рила и Пирин трябва да се отлагат. Добре че има Витоша, където винаги може да се намери нещо интересно, дори и да познаваш всяка пътека в този Природен Парк.

Обиколих любимите места по Боянска и Владайска реки, играх с кучета в Дендрариума, потъвах в снега опитвайки се да се кача на откритите части на платото, а вече в края на деня, когато падна мъгла и пак започна да вали сняг, оказах се в бяла приказка някъде в района на х.Планинец. Не можах да позная пейзажа. Дървета, на които обикновено не обръщах внимание, се превърнаха в някакви снежни чудовища.

След като видях колко сняг има на Витоша, дори по горски пътеки в по-ниските части, не знам какво ще стане с плановете ми за зимни фото-преходи в Стара Планина и Пирин.

3 Comments

 1. Posted януари 10, 2012 at 18:43 | Permalink

  В Рила и Пирин е станал лавинарник голям, то и на Витоша е ама дорбе че лавиноопасните места са 2-3.
  Интересно тониране си избрал за тези снимки, от баланса на бялото ли идва или си позлвал някакъв фотоедитор?

 2. Posted януари 10, 2012 at 19:05 | Permalink

  Иван, корегирах баланса на бялото (на 5100K е), има и компенсация на експозиция (+1ev). Има корекции на контраст, highlights, и винетирането (все пак ги снимах с samyang 14mm, който купих да снимам нощни снимки, но пробвах първо тук). Исках снимките да са направо бяло на бяло, доволен съм от това, което се получи )

 3. Posted юни 25, 2016 at 16:48 | Permalink

  I co;2ln&#8d17ut have really asked for an even better blog. You happen to be always at hand to supply excellent advice, going instantly to the point for quick understanding of your target audience. You’re undoubtedly a terrific specialist in this field. Thank you for remaining there individuals like me.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.