Етрополския Ледопад „Варовитец“

Гледам снимките ми от миналата година и виждам че почти не съм снимал водопади. Малко ми омръзнаха, но има добър начин да снимаш нещо старо и познато – да го посетиш през зима. Така и напарвих с любимия ми (заедно с Костенския) водопад Варовитец, който се намира до Етрополското село Рибарица и Етрополския манастир.

Много обичам Етрополския Балкан и Правешкия предбалкан и поне веднъж на месец правя разходки в тази част на България, по тази причина много пъти посещавам този водопад, но все още не успях да го снимам по-добре от пролет 2010. Тази зима го посетих 3 пъти. На 25 декември, след снимките във Врачанския Балкан на 29ти Декември и на 21ви Януари. Снимки които виждате тук са от последните две посещения.

Снимането край замръзналия водопад не е лесно, макар че много исках да влезна и да снимам под висулките, логиката ми подсказваше че това никак не е добра идея.

Макар че замръзнал, водопадът все пак църцори, и след всяка снимка се налага почистване на обектива.

Тези снимки трябва да се гледат заедно с тези от пролет 2010: Етрополския Водопад „Варовитец“.

2 Comments

  1. Posted януари 29, 2012 at 17:57 | Permalink

    Страхотни са, нямам думи, а относно замръзналия терен – трябват си алпийски котки, иначе рискуваш да се озовеш в травматология :). Пролетта и ние случихме на доста вода там, но зимата си е истинска лудница! Красота.

  2. Posted януари 29, 2012 at 19:16 | Permalink

    Martin, мерси 😉 За мен по-страшно беше някоя остра висулка да падне върху (в) мен))))

Post a Comment

Your email is never published nor shared.