Нощ над Тетевен

Обичам Тетевен. Как да не обичаш този уютен град, край който можеш да снимаш водопади, дълбоки гори, нощни гледки и да се качваш на 4 връха от които има чудесна гледка към града и Стара Планина. За пореден път посетих това уютно кътче през зима, след снеговалежите и първо поех към водопадите. И макар че през зимата не са толкова красиви както съседния Етрополския, прекарах интересно време в тяхна компания. Време, което приключи с падане в ледено студена вода когато лед, на който застанах се счупи и неочаквано се изкъпах )))

Но целта на този ден беше вечерно снимане от връх Острич над село Бабинци. Нямах време да се кача до върха пеша и го направих по мързеливия начин, или поне така мислех. От центъра на село Бабинци, до което стигнах с кола, до върха има приятна пътека. Но не и след снеговалежите, когато още никой не е ходил преди мен и трябваше да вървя по пресен сняг. Приятно, но не и когато бързаш нагоре.

Не трябваше да чакам дълго на върха, тъй като стигнах нагоре точно когато светлините в Тетевен започнаха да светят. За мен пък беше важно да минават коли по пътя за Бабинци, за да хвана и линии образувани от техните фарове. Това се случи за няколко снимки, но не и за всички.

От композиционна гледна точка не успях да намеря други интересни вечерни гледки и нощно се прибрах по направена от мен преди половин час пътека, с мисъл да се върна в Тетевен още много пъти, защото имам още идеи за снимки на този град.

3 Comments

 1. Posted януари 15, 2013 at 17:49 | Permalink

  Красота! Първата снимка изкъртва, небето е трепач с този цвят, в който си го докарал! Браво! :)

 2. Валери
  Posted януари 19, 2013 at 02:56 | Permalink

  Прекрасни снимки от Тетевен!!!

 3. Posted януари 24, 2013 at 21:37 | Permalink

  Мартин, мерси! нищо не променях ))) Облаците бяха ниски и такива цветове имаше благодарение на светлините на града.
  Валери, благодаря! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared.