Нощ на язовир Пчелина

Надеждите ми за зимни снимки през януари не се оправдават. Нямах храброст да отида на преход в Стара Планина при бурни ветрове и виелици (след един неприятен опит в Етрополския балкан), и така прекарвах този месец в по-ниските планини, където беше не зима, а пролет. Сред тези места беше и вече добре познатия язовир Пчелина (Лобош). Имам една залезна снимка от това място от която съм много доволен, но все пак, почти случайно (след разходка из южна Витоша), попаднах на това красиво място.

Залезът мина без снимки и чаках подходящо време за нощна фотография. Половин луна светеше в небето и повечето звезди не се виждаха. Край параклиса стана топло, тихо и толкова приятно, че изобщо не исках да се прибирам. Пуснах апарата да снима 6 кадъра с 5 минути експозиция на 14mm, f4, ISO 200. И през това време се поразходих край язовира, експриментирах със фенерче край параклиса, но от това не стана нищо интересно. Обаче останах изненадващо доволен от тази 30-минутна снимка. Както и от горната със 40сек и ISO 1600 (но същата долната част).

В по-голям размер първата и третата снимки можете да видите във профила ми в 500pх (или букфейс, но там качество не е добро).

One Comment

  1. Posted януари 24, 2013 at 21:46 | Permalink

    Добре са се получили нещата.Браво!

Post a Comment

Your email is never published nor shared.