Магистрала Люлин

След като снимах най-интересните места на Магистрала Хемус, реших да обърна внимание на другата планинска магистрала – Люлин. Макар че е дълга само 19 км (и по логиката би трябвало да е Лот 1 на м-а Струма), този път, свързващ София с Перник има много места за добри вечерни снимки на движащите се коли.
Първа снимка направих в почивен ден от мързеливо място – мост за животни над пътя близо до Перник. В почивен ден имаше малко трафик от София и едва успях на направя само една фотография със червените светлини.

Няколко дена след горната снимка се завърнах към магистралата, този път с цел да направя наистина интересна снимка. Обиколих доста, но най-много харесах това място, до което отидох още в начало. Вижда се и малко от Перник.

Интересното със тази снимка е че тя стана много популярна по различни фото-сайтове, където качвам снимките. За мен пък беше рядък случай, че още когато я видях на малкото мониторче на апарата, знаех, че това е един от най-интересните ми кадри и бях приятно изненадан от популярността му.
Важно за този тип снимки е да има много трафик в много къс период (30-60сек). През Яунауари беше иделано за тези снимки, защото много хора се връщаха в Перник и пътуваха за София точно след залеза. И вече 15-20 минути след тази снимка трафикът намаля и условията не бяха подходящи. По тази причина и не правя подобни снимки през лято, когато към 9 часа (когато вече е тъмно) почти няма коли по пътища.

2 Comments

  1. Иван Николаев
    Posted март 5, 2013 at 23:42 | Permalink

    Страхотна снимка

  2. Lakshmi
    Posted май 7, 2013 at 18:47 | Permalink

    Wonderful.. pls post the information on your in English too.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.