1ви Януари на Бузлуджа

В първия ден на новата 2014 година бях в района на Казанлък и нямаше начин да не се кача нагоре към планината, към Шипка и Бузлуджа. Не мислех, че ще снимам и след като паркирах колата дори се замислях дали да вземам фотоапарат или не, но връх Хаджи Димитър, а по-скоро гледката от него към долината, скрита в мъгла и върховете-острови над нея бяха много добър подарък за Нова Година.

Свикнал да снимам по залез и изгрев, забравих, че през деня можеш спокойно да снимаш от ръка без нужда от статив и филтри.

Шипка от време на време излизаше от мъглата, и с live view на фотоаппарата дори виждах хора на стъпалата край паметника.

В почивен ден дом-паметник Бузлуджа се оказа популярно място, и през цялото време се чуваха викове на тинейджери влезли в разрушаващата се постройка през малката дупка в една от стените. Аз, обаче, игнорнрах „дом-паметник“ и снимах заскрежените дървета, докоснати от ледената мъгла.

Имах късмет, че в района имаше много туристи, които от време на време заставаха на много приятно за композиция място, а аз успях да се възползвам от тяхното присътствие.

2 Comments

  1. Posted август 29, 2014 at 15:36 | Permalink

    Просто невероятни снимки!

  2. Posted септември 10, 2014 at 09:29 | Permalink

    Като гледам тези уникални снимки настръхвам. Особенно тези на които се вижда паметника Шипка!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared.